הריון וצלילה חופשית

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

01/10/2007 | 12:29 | מאת: שיר

שלום, האם ההמלצות לא לצלול בהריון חלות גם על צלילה חופשית? במידה וכן - האם מדובר על כל שלבי ההריון, גם הראשוניים ביותר (גם לגבי חופשית וגם מיכלים)? במידה ועשוי להיגרם לעובר נזק כתוצאה מצלילה, האם ניתן לאתר אותו בבדיקות? תודה מראש.

שלום לך שיר, כללית ובמסגרת אפשרות הפורום, ההמלצה הרפואית להמנע מצלילה בעת הריון (הנובעת, לדעתי, בעיקרה מחוסר ידע מספיק בנושא) קשורה בעיקרה לצלילה עם מכשירי צלילה ונובעת מההשלכות הפתופיסיולוגיות העלולות להיות לעובר כתוצאה מנשימת תערובות גזים בלחץ הגדול מאטמוספרה ולמשך זמן. (כגון בעיות דקומפרסייה, הרעלת חמצן וכ'). במסגרת הפורום עניתי לא פעם על שאלות בנושא זה. בצלילה חופשית ספורטיבית רגילה אין סכנה לחשיפות מעין אלה ועל כן הגישה, לדעתי צריכה להיות שונה ובעיקרה להתמקד על בעיית שאלת אפשרות המשך עיסוק בספורט המחייב גם מאמץ ולעיתים מאמץ לא פשוט ובעצירת נשימה עם סכנה גדולה יותר להיפוקסייה בעת העליה מהצלילה החופשית. כפי שעניתי לא פעם בשאלות דומות,לדעתי, שכל ישר, ידע, תבונה ותובנה הם המפתח לאפשרות להמשיך וכמובן במתינות הראויה. הגניקולוג הפרטי שלך בוודאי יתן לך תשובות מפורטות יותר.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)