צלילה לאחר טיפול בתא לחץ

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

05/02/2018 | 15:48 | מאת: MK

שלום, לפני כ-4 חודשים ביתי בת ה- 15 טופלה בתא לחץ בעקבות סימנים של דקומפרסיה אחרי רצף של צלילות. רופא תא הלחץ ביקש לבצע אקו לב עם בועות סליין, וכך עשינו. אודה לעזרתך בהבנת המימצאים, וההשלכות על המשך צלילה: Left ventricle - normal size and function Right ventricle - normal size and function Mild tricuspid incompetence No patent foramen ovale - Examination performed with contrast echo bubbles תודה רבה.

שלום לך, אין כל בעיה בליבה של בתך, הבדיקה תקינה לחלוטין. רק לעיתים נדירות דלף בין מחיצות הלב עלול להביא לבעיית דקומפרסייה וכמובן זו לא הייתה הסיבה לבעיה שהייתה לבתך. היכנס למאגרי מידע וכתוב: decompression sickness and PFA . באשר להשלכות על המשך הצלילות יש צורך בתחקור מדויק מאוד של פרופיל וסיפור הצלילה שהביא לסימנים, זמן הופעתם, התגובה הטיפולית ועוד.... הרופא שטיפול בבתך אמור לתת לך את התשובות.

08/02/2018 | 11:55 | מאת: MK

תודה רבה. עשינו עם הרופא המטפל תחקור מדויק מאוד של פרופיל הצלילות, והעומס.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)