שחייה במים קרים בים- האם מסוכן ויכול לגרום להיפותרמיה?

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

19/12/2017 | 18:48 | מאת: דוד

אני במשך שנים שוחה בבריכה. בטמפטורה שהיא בין 25 ל 29 מעלות. אני אוהב קור יחסית לאנשים אחרים. במהלך החודשים האחרונים התחלתי לשחות בים. כאשר הטמפרטורה הרבה יותר נמוכה מאשר בבריכה. עד 22 מעלות הצלחתי לשחות והכל בסדר. עכשיו בחודש האחרון הטמפרטורה צנחה ל 20 מעלות. שזה ממש קר. נכנסתי לפני יום למשך חצי שעה לים בלי בגד לחורף. הרגשתי הפעם די שונה. בהתחלה הקור של המים ממש דקר אותי בגב. וחשבתי שהתרגל לזה. אחרי חצי שעה התחלתי להרגיש יותר איטי בגוף, פחות מרוכז ויותר שבתחושה של היי. יצאתי מהמים. ורעדתי בגוף והיה לי קר מאוד. למרות שהתלקחתי עם מים חמים ושמתי בגדים חמים היה לי יום שלם קר בגוף עם חום גוף של 35.7 מעלות כאשר הגב שלי התחתון היה תפוס ועם הרגשה לא נעימה של קור שמה, והייתי די חלש במשך יום. רק אחרי יום עלה בחזרה החום גוף ל-36.7. 1. השאלה שלי עד איזה טמפרטורה של מים בים אני יכול לשחות ללא חשש לקבל היפתורמיה? 2. בים התיכון הטמפרטורות מים יורדת ל17 מעלות בחורף. 3. האם יש בדיקה שעליי לעשות לפני שאני שוחה במים קרים? 4. האם שחייה כזו בהמשך החורף יכולה להעמיד אותי בסכנה? 5. במידה וקיבלתי היפודרומיה עקב שחייה וירד לי חום גוף לפחות מ35 או 34. האם זה עובר לבד? אשמח לתשובה, כדי שאוכל לדעת איך לנהוג. אני נפצעתי בצבא ועם נכות והשחייה בים מרפאת את גופי ונפשי.

שלום לך דויד, שאפו, אכן שחייה עשויה לרפא גוף ונפש אך יש לזכור כי שחיה במים קרים עלולה בהחלט לגרום להיפותרמיה ואם בשחייה האחרונה חום גופך הגיע מתחת ל 36 מעלות אכן הסתכנת בהיפותרמיה. צר כאן המקום להשיב לכל שאלותיך, בחיפוש נכון במאגרי המידע תוכל לקבל את כל התשובות. בנוסף, במכון לרפואה ימית של חיל הים עוסקים זה שנים רבות במחקרים גם בתחום זה ואם תתקשר למרכז המידע שלהם תוכל לקבל מידע לגבי מחקרים בנושא שהגיעו לפרסום בעיתונות המקצועית - 048693467.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)