קרישיות דם וצלילה - האם אפשרי ?

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

19/11/2017 | 16:26 | מאת: מור

שלום רב, התגלתה אצלי מוטציית הטרוזיגוט g20210a. אני בת 23, בריאה. הייתי אצל המטולוג ושאלתי אותו בין היתר האם מותר ליום לצלול (עשיתי כבר שתי צלילות בחיי), והוא קצת התלבט. רציתי לדעת האם זה אפשרי והאם אתה יודע על עוד מניעה של ספורט אקסטרימי שנמנע ממני לעשות . תודה רבה !

שלום לך מור, כללית, בצלילה עם אוויר דחוס עלולה להיות בעיית דקומפרסייה במידה ולא שומרים על הכללים. מצב של קרישיות יתר בדם עלול להוות טריגר ליצירת בועיות חנקן בעת דקומפרסייה לא מבוקרת. במצבך, במידה ובדיקות הדם תקינות, לדעתי אין מניעה לצלילה, לזכור לא להיכנס לפרופילי צלילה המחייבים הפסקות דקומפרסייה, עדיף לצלול עם ניטרוקס ולא עם אוויר דחוס ולהשתמש בטבלאות אוויר, להישאר בגבול ה 20 מטר וכ'. צלילה בטוחה ומהנה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)