טיפול בתא לחץ עם פגיעת ברוטראומה באוזניים

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

02/10/2017 | 19:11 | מאת: גל

דוקטור שלום אובחנתי בפגיעת ברוטראומה לאחר צלילה בנוסף הותר לשיקול דעתי אם לקבל טיפול בתא לחץ לאור הופעת סימנים מאוחרים. האם יש חשש לקבל טיפול בתא לחץ לאור הפגיעה באוזניים? יש לציין שהאוזניים במצב רגיש במיוחד והייתה גם דלקת שעברה. תודה

לא ניתן לענות על שאלה זו בלי לדעת פירטי "פגיעת הבראוטראומה" , איני מבין מה הותר ל"שיקולך דעתך" לאור "סימנים נוספים שהופיעו, ובמיוחד לאור העלאת חשש לטיפול בתא לחץ. בקיצור- היות ואין לזלזל באפשרות פגימות פתולוגיות לאחר צלילה ובמיוחד שיש "סימנים מאוחרים" ...אולי בעיית דקומפרסייה ? ממליץ שתפני בשאלותיך אלה עוד היום לאלו שטיפלו בך. להווה ידוע ש ב"ברואטראומה" קלאסית של אוזן לא מטפלים כלל בתא לחץ !!

04/10/2017 | 19:10 | מאת: גל

דוקטור אני אבהיר הסימנים הנוספים שהופיעו כיומיים מלאים לאחר הצלילה לא היו קשורים לאוזניים. היו סימנים כמו כאב ראש צוואר וכתף שבעקבותיהם עלתה אפשרות הטיפול בתא לחץ. אף שהרופאים שבדקו אותי סברו כי הופעתם של הסימנים רק יומיים לאחר מכן דווקא מפחיתה חשש לדקומםרסיה. לכן נתנו לי האופציה לקבל טיפול בתא לחץ ( לא טיפול מלא). לאור הפגיעה באוזניים בנוסף, חששתי לקבל את הטיפול בתא הלחץ ומכאן היתה שאלתי

04/10/2017 | 19:24 | מאת: גל

דוקטור האם אתה אומר שהופעות סימנים מאוחרים מחייבים טיפול בתא לחץ?

רק לאחר תחקור מדויק של הצלילה, "הסימנים", זמן הופעתם ובדיקה אפשר לענות על שאלותיך. תפני לרופא או לאלו שטיפלו בך. אין באפשרותי לענות על שאלותיך אלה במסגרת הפורום.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)