כאבים באוזן לאחר צלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

23/09/2017 | 13:37 | מאת: נועה

שלום, סיימתי עכשיו שבוע של צלילות במלדיבים ולקראת הסוף החלה לכאוב לי האוזן, כבר יומיים שלא נכנסתי למים והיא עדיין כואבת. לא מלווה בהפרעות בשמיעה. מחר בבוקר יש לי טיסה, ואני לא חושבת שאספיק לראות כאן רופא או בית מרקחת. שאלתי: האם מסוכן לטוס ככה? מה המקור לכאב? מה הטיפול הכדאי והאם אפשר לחכות איתו כמה ימים עד שאגיע לארץ?

שלום לך, חוסר איזון לחצים בצלילה בין האוזן התיכונה לחלל הפה והאף, פימפום לא נכון או לא מספיק, זו הסיבה לכאב. השתמשי בטיפות אף להוריד את הגודש וליבש את ריריות האף לאפשר איורור האוזן התיכונה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)