נוזלים באוזניים בכל צלילה חופשית

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

13/08/2017 | 15:31 | מאת: גיא

שלום ד"ר, לאחר כל צלילה חופשית, אוזני נסתמות ואין לי אפשרות לפמפם גם בעומק של 5 מטר. הדבר מלווה בכאב ועקב כך אני מפסיק את הצלילה. פניתי לרופא א.א.ג, מספר פעמים. בתחילה, נתן לי טיפול אנטיביוטי (כדורים ותרסיס ), בפגישות המשך, בדק תעלות, ובדיקת שמיעה. הכל תקין. התופעות חוזרות בכל צלילה. האם קיים קשר לכך שאני סובל מלחץ דם גבוה ( 140/90). בדיקת אקו-לב + מאמץ יצאו תקינות... תודה

שלום לך, כללית, אי שוויון לחצים הוא הגורם להרגשת "אוזניים נסתמות" לאחר צלילה ובמיוחד צלילה חופשית שהפמפום בה נעשה בדרך כלל מהיר יותר. איני יכול לתת אבחנה מדויקת בבעיה הספציפית שלך רק על סמך תיאורך, גודש בריריות בדרך כלל הוא הגורם לכך. דר' יואב יניר ממחלקת א.א.ג בבית החולים כרמל הוא א.א.ג מומחה וגם רופא צלילה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)