כורדומה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

19/08/2007 | 04:44 | מאת: אדי מלכא

גיסי לקה בכורדומה,עבר ניתוח ראשוני מוצע לו לעבור ניתוח מסובך יותר להסרת כל הגידול אבל זה תלוי בסיכון לאובדן השליטה בעצרים וכן תקופת שיקום ארוכה. שאלתי היא: האם אפשר להימנע מן הנתוח? להסתפק בטיפול שמרני, הקרנות כימוטרפיה פיזיוטרפיה מבלי לסכן את החייו. האם יש מוסד רפואי בחו"ל שמתמחה בבעיה הספציפית הזאת? האם אפשר לסגור את הבעיה בטיפול במרפאות כאב? אודה על תשובה מהירה כי בינתיים הוא סובל מכאבים קשים.

שלום לך אדי, לצערי שאלותך אינם במסגרת הנושאים בהם עוסק פורום זה ולא אוכל לענות עליהם במדויק, אולם, במידה ואחד הטיפולים לאחר או לפני הניתוח (בד''כ בסוג כזה של גידול הטיפול האפקטיבי הוא כירורגי) יהא כרוך גם בהקרנות, כדאי לדעת שהטיפול בתא הלחץ עשוי להיות יעיל ביותר במידה ויש תופעת לוואי של נזקי קרינה לרקמה הבריאה.

14/05/2012 | 19:27 | מאת: גידיק

לצערי התגלה גם במשפחתי והציעו לנתח עם עם אותם הסיכונים שנאמרו לך.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)