דריכה על קיפוד ים באילת

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

20/06/2017 | 21:48 | מאת: מורן

שלום רב, דרכתי על קיפוד ים באילת לפני כשבוע וחצי.. לאחר כשבוע אחת הרגליים התנפחה ורופא במוקד חירום אמר שמדובר בזיהום חמור ונתן לי אנטיביוטיקה אמוקסיקלב 875 מג לחמישה ימים. בהמשך ומשלא חל שיפור משמעותי במצב הרגל (הרגל נפוחה הקוצים בפנים ואי אפשר לדרוך) הלכתי לכירורג שרצה לכרות חלקי עור יחד עם הקוצים ואני סרבתי לפעולה זו. אציין כי קראתי בעיון כל תגובותייך בעניין קיפודי הים והבנתי שלא מומלץ להוציא מצד שני הם לא יוצאים ואי אפשר לדרוך על הרגל אשמח לשמוע עמדתך בנדון וגם האם כדאי להמשיך באנטיביוטיקה עד לסיומה (כלומר 7 ימים ולא 5) לאור המצב ואלה נוספת האם יש צורך בזריקת טטנוס במקרה הנל בתודה מראש, מורן

שלום לך מורן, היות ומדובר באירוע שקרה לפני שבוע וחצי ולפי מה שמתואר, מדובר בזיהום משני ממליץ לקחת את הטיפול האנטיביוטי עד תומו. בדרך כלל אין צורך לגעת בקוצים והם נמסים במשך הזמן, לא מומלץ לבצע פעולה כירורגית אלא אם כן מתפתח אבסס שצריך לנקזו. הכירורג המטפל בוודאי אמון על כך.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)