ליחות עם דם מהגרון שעות לאחר הצלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

02/05/2017 | 20:38 | מאת: ברק קוסופסקי

שני בקרים לאחר הצלילה הראשונה, קמתי וירקתי ליחות בודדות עם דם(הייתה הפסקה של יום בין הצלילות),באותו היום לאחר הצלילה השנייה ירקתי שוב מספר ליחות בודדות וזהו.

שלום לך, לרוב תופעה זו של הפרשת ליחה עם דם נובעת מזליגה של דם מסינוס לכיוון מורד הגרון, זאת כתוצאה מפקיעת כלי דם קטנטנים בסינוס על רקע אי שוויון לחצים בין החלל בסינוס לבין הלחץ בחלל הפה והאף ובכלי הדם. טיפות אף מיד לאחר הצלילה ייבשו את הריריות והבעיה תיפתר. באם הפליטה היא קצף דמי, פנה לרופא, קצף דמי עלול להיות סימן לחבלת לחץ ריאתי מצלילה אך לפי תיאורך זה בוודאי לא המצב אצלך.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)