סל הבריאות

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

25/06/2002 | 17:04 | מאת: תירץ

לד"ר מלמד שלום, ברצוני לדעת האם חולי סוכרת הסובלים מכיבים ברגליהם, זכאים, מבחינת סל הבריאות, לטיפול בתא לחץ, או הזכאות היא "רק" לכריתה ? תודה. תירץ.

27/06/2002 | 12:16 | מאת: דר' יהודה מלמד

שלום לך, במסמך מנהל רפואה של משרד הבריאות, חוזר 37/99 מתאריך 23.8.1999, מפורטים כל הוריות הטיפול בתא הלחץ המוכרות על ידי משרד הבריאות ונכללות בסל השירותים אותו חייבים לתת כל קופות החולים מתוקף חוק הבריאות הממלכתי. כיבים קשיי ריפוי על רקע איסכמיה רקמתית (חוסר חמצן בריקמה על רקע פתולוגיה של כלי הדם הפריפרים) אצל חולי סוכרת, זו אחת מ - 15 הורית הטיפול המפורטות במסמך. תוכל לראות את הפירוט בדף הראשון של אתר זה. באשר לחלקה השני של שאלתך, לא אני הכתובת לתשובה. כל שאוכל לומר לך כי הטיפול המשולב בחולים אלה עם תא הלחץ ובמידה וניתן לא באיחור רב, מצליח ב - 75% עד 80% להציל גפים מקטיעה, זאת על פי הפירסומים הרפואיים המקצועיים באר''הב בארופה ונסיונינו בארץ.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)