בלוטות לימפה

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

21/06/2015 | 00:38 | מאת: נועה הנדי

ד"ר לוין שלום, לבני בן ה-3 יש בימים האחרונים מעט נפיחות בצוואר ובבית השחי, אני לא בטוחה שזה בבלוטות, קראתי באינטרנט על הנושא אבל אני לא מצליחה להחליט בוודאות. כיצד אני יכולה לדעת מה המיקום של הבלוטות? ובמידה ואכן יש לו בלוטות מוגדלות מה אנחנו צריכים לעשות? תודה

נועה שלום הגדלת בלוטות למפה במספר תחנות (במקרה זה בצוואר ובבתי השחי) הינו ממצא משמעותי אשר מחייב בירור רפואי. חשוב להדגיש שהסיבה השכיחה ביותר למצב שכזה הוא זיהום בגוף כמו למשל בוירוס הEBV. המלצתי לפנות לבדיקת רופא ילדים ובמידה ואין הסבר ברור בבדיקות הראשונות להמשיך ליעוץ ע"י המטולוג ילדים רפואה שלמה דרור

21/06/2015 | 12:16 | מאת: נועה הנדי

דר לוין שלום, תודה רבה על התשובה המהירה, קבעתי תור לרופא משפחה כדי שיבדוק את בני, אתה חושב שאני צריכה לבקש בדיקות מסויימות מהרופא? תודה

שלום הבדיקה הכי חשובה היא הבדיקה הגופנית של הילד , בבדיקה ע"י רופא מתקבלים נתונים רבים וחשובים לגבי הבלוטות ובהתאם לכך נקבע המשך הבירור. את בהחלט יכולה לשאול את הרופא האם הוא חושב שיש צורך ביעוץ מיוחד של רופא למלות זיהומיות בילדים? או ליעוץ של המטולוג ילדים (מומחה למחלות דם ולימפה). בהצלחה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים