יתר ברזל בדם

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

02/01/2015 | 09:43 | מאת: רונן

שלום רב אני אבא לילד בן 6 מזה חודשים מתלונן לעיתים על כאבים בחזה עם מאמץ מה שמאלץ אותו להפסיק פעילות וגם בזמן מנוחה נשלחנו לאק לב וגם לבדיקות דם בבדיקת הדם שנערכה עבורו התברר כי יש לו חריגה למעלה ברמת הברזל 142 כאשר המקסימום הנורמטיבי הוא 120 בנוסף הפרטין תקין שאלתי האם יכול להיות קשר בן כאבי החזה שסובל לבין רמה גבוהה של ברזל בדם? תודה רונן.

שלום הרבה יותר סביר/שכיח שמדובר בבעיה טכנית שקשורה ללקיחת הבדיקה. כאשר הפריטין תקין לא מדובר באמת ביתר ברזל בכל מקרה זה לא מסביר כאבים בחזה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים