אוסטוסרקומה

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

18/10/2014 | 20:55 | מאת: פנינה

האם יש קשר בין מתן חיסון ברגל ימין לאוסטוסרקומה? בידיעה שמספר גדול מאוד של ילדים בגילאי 13-16 חולים במחלה ו99% מהם הגידול החל ברגל ימין במקום שבו מחסנים?

שלום אני לא בטוח שהבנתי את שאלתך חשוב לי להדגיש שיש מספר רב של גורמים שקשורים להתפתחות אוסטרוסרקומה אך בו זמנית קשה לנו מאד במקרה בודד להבין את הסיבה הספציפית הגידול מתחיל בעצם ולא ברקמות הרכות(שם מתבצע החיסון) בנוסף מרבית הגידולים הם סביב הברך (בשוק או בירך) ולא באיזורים שבהם מזריקים חיסונים רפואה שלמה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים