ספירת דם ילד בן 5

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

07/07/2014 | 15:47 | מאת: רונית

ד"ר שלום רב, ביצענו בדיקת דם לילד. כל התוצאות היו בגדר הנורמה כולל המוגלובין 11.8. החריגה היחידה היתה: %איזינופיליס 41% איזינופיליס 3.02 K/ul כל שאר הבדיקות כאמור תקינות ובטווח. לפני מס' לילות שמתי לב כי הילד סובל מתולעי מעיים -טרם טופל בוורמוקס. האם התוצאות הנ"ל הן עקב התולעים או שיכולה להיות סיבה אחרת? תודה רונית

שלום ספירת האאוזונופילים גבוה מאד באופן יחסי תתכן עליה עקב תולעי מעי אך עדין מדובר בממצא חריג ממליץ לחזור על הבדיקה ובמידה ועדין מוגבר לפנות להמטולוג ילדים דרור

08/07/2014 | 15:15 | מאת: רונית

תודה לך ד"ר על ההתייחסות רופאת הילדים נתנה הנחיה לטיפול בורמוקס (3 ימים רצוף ולאחר 10 ימים מנה נוספת) מדובר בילד בריא בד"כ בעל התפתחות תקינה רונית

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים