ספירת דם

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

08/01/2014 | 18:34 | מאת: טלי

בני בן 7 וסובל כבר כשבוע מכאבי בטן לסירוגין. עשינו לו בדיקות דם. בינתיים הגיעה ספירת הדם שנראית לא תקינה. האם זה מראה על זיבום דלקתי? חיידקי? נגיפי? האם יש חשש למשהו אחר? אנו עושים לו מחר אולטרא סאונד. האם יש המלצה לבדיקות נוספות? מה משמעות הערך הגבוה של טסיות הדם בשתי ספירות הדם האחרונות? תודה! האם הילד צריך אנטיביוטיקה? איוז מומלצת במצב כזה? התוצאות שיצאו לא תקינות בספירת הדם: WBC – Leuccytes 15.6 טווח תקין (4.5-13.5) Platelets 484 טווח תקין (150-450) Eosinophils % 6.6 (טווח תקין 0-5) Neutrophils# 8.24 (1.8-8) Mococytes# 1.13 (0-1.1) Eosinphils 1.03 (0-0.6) לצורך השוואה, עשינו לו ב-12/11 בדיקות דם לאחר שהוא התלונן על כאבים בכף רגל ימין. להלן התוצאות החריגות: (שאר התוצאות היו תקינות) מה המשמעות של טסיות הדם שבשתי הבדיקות מעל הערכים התקינים? Platelets 462 טווח תקין (150-450) Eosinophils % 17.2 (טווח תקין 0-5) Neutrophils% 39.5 )40-60) Mococytes# 1.13 (0-1.1) Eosinphils 2.38 (0-0.6)

שלום ראשית חשוב להדגיש שאין כל יכולת רפואית לאבחן מקור לכאבי בטן לפי ספירת דם. בכאבי בטן אין תחליף לבדיקה מדוקדקת ע"י רופא ושימוש בבדיקות עזר כמו אולטרסאונד . בספירת הדם ששלחת יש שני ממצאים עיקריים א. עליה קלה בספירת התאים הלבנים -לויקוציטוזיס .יכול להתאים לכל זיהום/דלקת בגוף. ב. עליה ספציפית גם היא קלה-מתונה במספר האאוזונופילים -אאוזונופיליה מצב הקשור למחלות רבות כמו אלרגיה טפילים ועוד. ממליץ להוסיף בדיקה לפרזיטים/תולעים בצואה. רפואה שלמה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים