אנמיה בתינוק

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

18/03/2011 | 14:54 | מאת: נעמה

ד"ר לוין ! הבן שלי בן שנה לפני דרישת טיפת חלב ביצע ספירת דם. התשובות יצאו מחוץ לתחום גם בהמוגלובין 10.1 וגם בPLT 630000. האחות בטיפת חלב אמרה שזה מאד לא תקין וחייבים לפנות לרופא. אנחנו מאד מודאגים במיוחד כיוון שרק לאחרונה הילד החלים מדלקת אוזן קשה. מה לעשות?

18/03/2011 | 14:55 | מאת: נעמה

ד"ר לוין! שכחתי לספר שהבן שלנו היה פג ונולד בשבוע 34 תודה נעמה

נעמה שלום! בדיקות הדם שאת מספרת עליהם משידות מאד לאנמיה הקשורה בחסר ברזל . גם העליה במספר הטסיות יכולה להיות קשורה לכך. הנתון היחידי שקצת יוצר אי ודעות לגבי תוצאות הספירה היא הסמיכות למחלה /זיהום .במצב של זיהום ודלקת בגוף ספירת בדם אינה מיצגת באופן מדוייק את המצב " הרגיל" של הגוף. ונתון אחרון לגבי הפגות .שכיחות חסר ברזל בפגים גבוה מאד כיוון שהם לא קבלו ברזל מהאם בכמות מספרת בשליש האחרון של ההריון עקב הלידה המוקדמת. המלצות: כשבועיים שלושה לאחר חלוף כל זיהום /דלקת היתי חוזר על ספירת הדם במידה ויש תוצאות דומות ילדכם צריך טיפול בברזל (מינון שונה וגבוה יותר ממה שקיבל עד כה כטיפול מונע). רפואה שלמה ד"ר דרור לוין

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים