סארקומה

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

25/10/2013 | 12:16 | מאת: לואיס

שלום לך ד"ר לוין. בוצע לי ניתוח לאחרונה עקב גוש קטנטן, (0.8) באצבע שניה בכף הרגל, בביופסיה- סארקומה דרגה שלישית. כל הבדיקות שנעשו בעקבות הביופסיה יצאו תקינות ולמרות זאת הוחלט באיכילוב על כריתה מלאה של האצבע. איני ילד ובכ"ז אשמח לחוות דעתך.

שלום העיקרון במרכזי בסרקומות (במיוחד מדרגת ממאירות גבוהה) היא כריתה ניתוחית מלאה של הגידול עם גבולות רחבים וטובים במקרים רבים נגע קטן בכף הרגל מחייב כריתה של אצבע או חלק ממנה בכדי לאפשר ניתוח אונקולוגי מספק רפואה שלמה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים