בלוטות לימפה

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

31/03/2011 | 06:48 | מאת: יפה

שלום שמי יפה בני בן ה-4 למעלה משנה יש לו בלוטות לימפה מוגדלות בצואר עברנו את כל הבדיקות לפני כ-8 חודשים שיראו שהילד עבר את מחלת הנשיקה ולאחר מזה חיידק בגרון סטרפטקוקוס והילד קיבל חצי שנה אנטיביטיקה בבדיקת אולטרסאונד מראה שהכול נורמלי. השאלה שלי היא אם אני צריכה לקחת אותו לעוד בדיקות? איזה? אם זה נורמלי שהם מוגדלות הרבה זמן יש לציין שהילד תמיד מנוזל מתמיד תודה על תשובתך אני מודאגת מאוד

יפה שלום! הגדלת בלוטות למפה הנמשכת זמן רב מחייבת התיחסות מיקצועית. בלוטות מוגדלות סטטיות (כלומר זמן רב באותו גודל ) הרבה פחות מדאיגות מבלוטות שהולכות וגדלות! מה המצב אצל הבן שלך? האם יש הגדלת של בלוטות במקומות נוספים ? (יש הבדל מהותי בין הגדלת בלוטות בצוואר בלבד להגדלה בכל התחנות. איזה בדיקות בוצעו עד כה. בדיקות דם? בדיקות הדמיה נוספות מלבד על קול של הצוואר? אשמח להתיחס לאחר קבלת כל הנתונים! רפואה שלמה ד"ר דרור לוין

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים