ITP

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

15/03/2011 | 21:47 | מאת: איציק

שלום! הבת שלי בת 13 וסובלת מזה כשנה במחלת הITP. נזקקת לטיפולים בעיקר בIVIG אחת לחודש-חודשיים. אנחנו מחפסים פתרון למחלה. מה אפשר לעשות ? מתי זה יגמר?

איציק שלום! ITP היא מחלה בה הגוף הורס את הטסיות. הרס זה נגרם עקב נוגדנים עצמיים (נוגדנים של הגוף כנגד מרכיב כל שהוא בגוף ,במקרה שלנו כנגד הטסיות). המחלה שכיחה בילדים ומתבגרים רבים. ברוב המקרים המחלה חולפת תוך מספר חודשים. בחלק מהמקרים כמו במקרה של הבת שלך ,ITP קיים מעל שנה ואז מדובר במחלה כרונית יותר אשר נוטה להמשיך להיות פעילה לתקופות ארוכות. לצערי הרב אין "תרופת קסם" למצב זה אולם יש פתרונות וטיפולים רבים. ממליץ לקבל יעוץ וטיפול ע"י המטולוג ילדים מומחה . רפואה שלמה ד"ר דרור לוין

15/03/2011 | 22:57 | מאת: איציק

ד"ר לוין! תודה על התשובה המהירה והמלמדת. בפגישה האחרונה שלנו עם הרופא הציעו לנו ניתוח לכריתת הטחול!!!!! זה מאד מפחיד אותי ואת אישתי! נשמח לדעתך לגבי הניתוח והאם אפשר לדחות אותו לגיל מבוגר יותר? שוב תודה

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים