בדיקת דם לתינוק בן שנה וחודש

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

26/02/2024 | 09:06 | מאת: ברוך

בוקר טוב, לאחרונה ביצענו בדיקת דם לבננו בן שנה וחודש וקיבלנו את החריגות הבאות: IMMATURE GRANULOCYTES 0.18 k/ul IMMATURE GRANULOCYTES % 1.4 NEUTROPHILS % 16 LYMPHOCYTES 10 k/ul LYMPHOCYTES % 76.8 MONOCYTES % 4.6 HEMOGLOBIN 10.6 G/Dl MCHC 31.5 G/Dl MYELOCYTES BS % 0.9 ANISOCYTOSIS + MICROCYTES + שאר המדידות בערכי הנורמה. האם מדובר בממצאים מדאיגים? יש לציין שהבדיקה בוצעה אחרי רצף הדבקויות בוירוסים ודלקת ריאות (לאחר סיום האנטיביוטיקה). תודה רבה!

שלום אכן יש פה שינויים כמו אנמיה קלה ורמת נוטרופילים נמוכה יחסית ממליץ לחזור על הכל בעוד כ4-6 שבועות מהבדיקה האחרונה כך שתהיו רחוקים מדלקת הריאות ואז יהיה קל להבין מה המצב הבסיסי והאם בכלל יש בעיה(בהחלט יכול להיות שהכלך משני למחלה שחלפה) דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים