אנמיה אצל בת 6 - רעיונות?

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

08/02/2024 | 12:30 | מאת: נ

שלום ד"ר לוין, בתי בת 6, לקחה בארבעת החודשים ברזל כל ערב, ובכל זאת - לא רק שיש שיפור, אלא שהמצב הידרדר. המוגלובין 9.5, פרטין וברזל מתחת לטווח הנורמה, ועוד אינדיקציות לאנמיה. בדיקת דם לצליאק חזרה שלילית. מבחינת תסמינים, היא חיוורת מאוד, עיגולים אדומים מתחת לעיניים, אך אני לא יכולה לומר שיש משהו מעבר לזה (יש בעיית קשב וריכוז ברקע, אני מבינה שזה יכול לתרום). הרופאה שלחה אותנו כמובן לייעוץ גסטרו והמטולוג. אני רוצה לבוא מוכנה ותוהה מה האפשרויות: ביופסיה לבירור נוסף של צליאק. תלסמיה - אני והאב הביולוגי (תורם זרע) לא נשאים של הגן. מה עוד זה יכול להיות? תודה רבה

שלום רופאת הילדים צודקת ונדרש בירור של המטולוג ושל גסטרו ילדים. במידה ואכן יש חסר ברזל אז זה הבסיס של הבירור והטיפול וחלופות כמו טלסמיה פחות רוללנטיות בהצלחה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים