פריטים נמוך. ברזל והמוגלובין גבוה

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

28/01/2024 | 23:57 | מאת: 🤍

הי דוקטור אני בת 18.5, לוקחת כבר שנה כדורי ברזל שהרופאה נתנה לי. הבדיקות דם שלי : ברזל 31 המגולבין 14.1 פריטין 5.7 Rbc 5.82 טרנפסרין 378 יש לי נשירת שיער ממש קשה יש סיבה שהפריטין ככה נמוך וההמוגלובין תקין וגבוה? האם במצב כזה ממליצים על עירוי ברזל? כמובן שיש לי תור לרופא אבל עד שהתור יגיע אשמח ליעוץ תודה

שלום בדיקות המעבדה מעידות על חסר קשה במאגרי הברזל לאור כשלון טיפול בברזל דרך הפה (בהסתיגות שאני לא יודע מה היה הטיפול והאם הוא במינון הנכון) בהחלט נכון לשקול טיפול בברזל בעירוי במיוחד שחסר הברזל פוגע בך(נשירת שיער...) ממליץ להתיעץ עם המטולוג ילדים דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים