תוצאות אולטראסונד שאלה

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

20/12/2023 | 20:35 | מאת: ליה

שלום. אומנם לא ילדה, אבל אשמח אם תוכל לענות. עשיתי אתמול אולטראסונד שלהלן תוצאותיו: בלוטת התריס לא מוגדלת. בעלת מרקם אחיד,ללא היפרמיה על פי דופלר בשתי האונות, הודגמו קשריות קטנות עד 0.4 ס"מ , ציסטי וספוגי ללא ממצא פוקאלי חשוד . . ללא עדות לבלוטות פרא-טירואיד מוגדלות.. ללא עדות לקשריות לימפה מוגדלות או חשודות בצוואר באזור תת לסתי דו צדדי, הודגמו מספר קשריות לימפה , מימין אחת עם קורטקס מעובה ברוטחב 0.7 ס"מ משמאל בצד הנגדי ללא מרכז שומני ברוחב 0.77 ס"מ - תגובתיות ? אציין שאני סובלת מתסמונת סיוגרן ואני בת 32. אני לא חולה ואין לי זיהום ולא הייתי חולה במשך תקופה מאוד ארוכה. על מה הממצא בבלוטות יכול להעיד? יכול להחשיד ללימפומה (בעיקר בגלל שיש לי סיוגרן דבר שמעמיד אותי בסיכון)? אשמח לפירוט

שלום זה לא לפורום לדיון על ממצא על קול של בלוטות התריס ממליץ לפנות לפורום אנדוקרינולוגי דרור

26/12/2023 | 17:22 | מאת: ליה

היי אני שואלת על הממצאים בבלוטות הלמפה (ללא מרכז שומני וכו) ולא בלוטת התריס

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים