אנמיה ילדה בת שנה ו-3 חודשים

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

10/11/2023 | 21:08 | מאת: טלי

היי, בגיל 9 חודשים עשיתי לבתי בדיקת דם וההמוגלובין יצאה 10.7. נאמר לנו להמשיך ולתת ברזל לצערי לא נאמר המינון ולכן נתנו 15 מ״ג במקום 30. היום היא בת שנה ו-3 חודשים וביצענו שוב בדיקה אלה התוצאות - Rbc-3.84 המוגלובין - 10.7 Hematocrit- 31.9 MCV- 83 Mch-27.9 RDW- 17 Plateles-571 האם מדובר באנמיה חמורה שיכולה לעשות נזק? האם מינון של 12 טיפות כלומר 30 מ״ג סביר? בנוסף, האם זה שביום שעשתה בדיקת דם היתה לה דלקת עיניים יכול להשפיע על התוצאות? תודה

ראשית מדובר באנמיה קלה / גבולית וממש לא מצב חמור או מדאיג רפואית השאלה המרכזית לטעמי מה סיבת האנמיה , האם חסר ברזל או סיבה אחרת ממליץ לפנות לרופא הילדים או להמטולוג להרחבת הבירור דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים