בן 11 - מחלות חום חוזרות

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

21/03/2023 | 14:38 | מאת: יעל

שלום, בן 11 עם 10 מחלות חום בשנה האחרונה. לעיתים מחלת חום של מס ימים שלאחריה מס לא מועט של ימים עם עייפות רבה, אנרגיות נמוכות וכאבי שרירים. כרגע 6 ימים לאחר יום וחצי עם חום נמוך ועדיין חלש ועייף מאוד. רוב היום נח ולא מסוגל ללכת לביהס. ברקע- רזה מאוד (אחוזון 2). אוכל מאוד מעט. כן אוכל בריא ומגוון אבל כמויות קטנות מאוד (מאז ומתמיד, ללא שינוי בתיאבון). אנרגיות נמוכות באופן כללי. רופא הילדים לא מקשר בין הדברים ומבחינתו הכל תקין. בדיקות דם שבוצעו היום לבקשתנו עם תוצאות חלקיות - נויטרופילים (%) נמוך- 38.2 ולימפוציטים (%) גבוה - 53.3. אודה לכיוונים לברור והמשך בדיקות.

שלום לגבי רמת הנוטרופילים המדדהחשוב אינו האחוז היחסי , מה שחשוב זה המספר האבסולוטי . ובמידה והטא תקין הרי אין בעיה של נוטרופילים ונמוכים וזה לא הכיון לאיתור הסיבה למחלות החום הרבה בריאות דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים