מחסור בפריטין ילד בן 5 וחצי

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

26/02/2023 | 20:05 | מאת: פריטין נמוך

שלום, לבן שלי בן 5 וחצי נעשו בדיקות דם. נמצא המוגלובין 12.5 אבל פריטין 12.3. לאחר חודשיים וחצי נטילת ברזל של פריפל עלה הפריטין ל-19.8. שזה עדיין מאוד נמוך מהערך המינימלי שהוא 30. האם זה מעיד על אי ספיגה? האם לאחר 3 חודשים היה אמור להתאזן ולהגיע מעל 30? לוקח 6 סיסי ביום.

שלום אני מתקשה להתיחס למקרה הספציפי כיוון שחסרים נתונים רבים ברמה העקרון לאחר טיפול מספק בברזל (בזמן ובכמות) מעריכים את השיפור במאגרי הברזל ובהתאם מעריכים האם יש חשד לבעיית ספיגה. במקרה שלכם לא נראה חשוד לכיון כזה אבל כאמור זו אמירה מאד חלקית בלי כל הנתונים דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים