שאלה לגבי אנמיה שלא מוצאים את הסיבה

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

23/02/2023 | 16:50 | מאת: שי

שלום רב, בני בן 3, וכבר שנתיים שיש לו אנמיה, בעבר נאמר לנו לקחת ברזל מהרופא ילדים. ההומגלובין נע בין 10 ל11, עולה ל11 ואז אחרי כמה חודשים יורד ל10, עכשיו 9.8 אני ממש מוטרד מהמצב שלא מצליחים למצוא מה הסיבה, גם המטולוג אמר ש10 זה בסדר, אבל יש עוד ממצאים. רציתי לדעת האם זה יכול להיות משהו מסוכן שדורש בירורים נוספים בהקדם ? הברזל שלו תקין - 51 טרנספרין - תקין 276 פריטין תקין - 49 B12 תקין - 881 הערכים החריגים שמטרידים אותי ואולי קשורים לסיפור זה: אמילאז גבוה - 120 טסיות גבוה - 470 אלבומין מעט גבוה - 4.7 ובבדיקת US הטחול מעט מוגדל וצוין גי קשרי לימפה בודדים בשער הכבד בקוטר רוחבי עד 66,0 ס"מ . אין עדות לקשריות לימפה רטרופריטונאליות מוגדלות . האם קשרי לימפה בודדים זהו דבר מסוכן ? תודה רבה על העזרה.

שלום המוגלובין 10 בגיל 3 שנים זה ערך נמוך ולא ניכן להגדיר אותו כתקין . ממלית שתבצעו בירור המטולוגי חוזר לכל הממצאיםך הללו אנמיה, הגדלת טחול ואולי גם הגדלת בלוטות דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים