בני בן ה17 חווה תופעות שמטרידות אותי

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

03/02/2023 | 17:33 | מאת: אימא מודאגת

שלום רב דוקטור, אשמח למענה ממך בנוגע לתופעות מדאיגות שבני חווה מזה 3 חודשים, בזמן שלרופאת המשפחה אין מושג ממה נגרמות.. לפני כ3 חודשים החל לרדת במשקל למרות שלא שינה משהו בתזונה. בהתחלה חשבתי שאולי לא אוכל מספיק ובעזרת דיאטנית הוספנו לו אוכל לתפריט ולמרות זאת המשיך לרדת במשקל בצורה לא מכוונת. בני ירד מ80 kg ל59 kg במהלך השלושה חודשים הללו מבלי לשנות דבר באורח חייו. בנוסף, במקביל לירידתו במשקל, החל לסבול מהזעות לילה שהחמירו עם הזמן וכרגע מובילות אותי למצב שבכל לילה אני נדרשת להחליף את מצעיו הספוגים בזיעה. במקביל גם ישנה חולשה עזה שהחלה המקביל לשאר הסיפטומים שמונעת ממנו להמשיך לבצע ריצות ארוכות שהיה נוהג לעשות. רופאת המשפחה הייתה לחוצה כשביקרתי אצלה איתו והפנתה לבדיקות דם + משטח דם + אפיון תאים + ct כלל גופי. הבדיקות דם והct חזרו תקינים ברוך ה׳, אך במשטח דם ראו ריבוי קל של לימפוציטים ובאפיון תאים ראו Interpretation of Immunophenotype: 0410112023 08:02 Peripheral blood: Mild lymphocytosis. No blasts. Lymphocytes (50%) with normal ratio of B-T-NK-cells. In T-lymphocytes-abnormal ratio of CD4: CD8 - 3.4: 1- decreased number of CD8. An inverted CD4+/CD8+ ratio (namely, less than 1/1) indicates an impaired or compromised immune system. DNT- cells (CD3+CD4-CD8-)-5.3% הרופאת משפחה טוענת שהיא לא יודעת למה ישנם הסיפטומים אך אמרה שאין לימפומה שחששה ממנה ברוך ה׳ כרגע המצב נמשך ואני רואה את הילד שלי דועך מיום ליום וגם אני מתוסכלת מכך.. אשמח ואודה ממש להכוונה בנושא ומה יכול יגרום לכך ועל מה ניתן לעשות בשביל לשפר את המצב.. תודה רבה ואעריך מאוד אם תוכל להאיר קצת אור על המצב דר.

שלום התופעות שאת מתארת הם מאד לא התקינות ומחיבות בירור יסודי. ממליץ לפנות להמטולוג ילדים בהקדם דרור

09/02/2023 | 15:42 | מאת: אימא מודאגת

קודם כל- אני מאוד מודה לך על המענה המהיר דוקטור. בנוסף לבדיקות שנערכו עד כה חזרו תוצאות בדיקת lp תקינות, כך שבכלל מרגישה חסרת אונים לגבי מצבו הלא מוסבר.. לא משנה כמה אוכל- ממשיך לרדת במשקל. נראה חיוור מאוד וכל הסובבים אותו וצוות בית הספר מודאגים לראותו כך. ההזעות לילה נמשכות ומופיעות לעיתים נדירות גם ביום, כמו כן גם החולשה- אבל עניין הירידה הלא רצונית במשקל מאוד מדאיג אותי ביחס אליהם. התחלתי ״להעמיס״ אותו בכמויות גדולות של אוכל, ועדיין, יורד במשקל ולא עולה אפילו 100 גרם. האם למרות תוצאות הבדיקות ישנו מקום לבירור נוסף או ייתכן שמדובר במשהו חולף של גיל ההתבגרות? אם אכן לדעתך יש מקום לבירור נוסף, האם המטולוג ילדים הוא הכתובת המתאימה ביותר לדעתך בהתחשב בגילו? תודה מראש דוקטור ושבת שלום שתהיה.

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים