בדיקת דם של גיל שנה לילד עם תוצאה חריגה

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

23/01/2023 | 17:08 | מאת: מרי

היי ביצענו ספירת דם של גיל שנה לילד במטרה לבדוק ברזל . ויצא שהניוטרופילם שלו נמוכים 0.3 יש לציין שלפני 3 שבועות הייתה לו דלקת אוזניים חריפה וקיבל 2 סוגים שונים של אנטביוטיקה שבוע אחרי שבוע , האם יש סיבה לדאגה ? זאת הבדיקה המלאה : WBC תוצאה 7.3 K/ul תוצאה לעומת טווח הנורמה 6.0 סמן - ערך תקין 7.3 17.5 הערות והסבר שם הבדיקה RBC תוצאה 3.90 M/ul תוצאה לעומת טווח הנורמה 3.70 סמן - ערך תקין 3.90 5.30 הערות והסבר שם הבדיקה HB תוצאה 10.5 g/dl תוצאה לעומת טווח הנורמה סמן - הערך מחוץ לטווח 10.5 11.0 13.5 הערות והסבר שם הבדיקה HCT תוצאה 31.9 % תוצאה לעומת טווח הנורמה סמן - הערך מחוץ לטווח 31.9 33.0 39.0 הערות והסבר שם הבדיקה MCH תוצאה 26.9 pg תוצאה לעומת טווח הנורמה 23.0 סמן - ערך תקין 26.9 31.0 הערות והסבר שם הבדיקה MCHC תוצאה 32.9 g/dl תוצאה לעומת טווח הנורמה 30.0 סמן - ערך תקין 32.9 36.0 הערות והסבר שם הבדיקה RDW תוצאה 13.1 % תוצאה לעומת טווח הנורמה 11.0 סמן - ערך תקין 13.1 16.0 הערות והסבר שם הבדיקה MCV תוצאה 81.8 fL תוצאה לעומת טווח הנורמה 70.0 סמן - ערך תקין 81.8 86.0 הערות והסבר שם הבדיקה MACRO% תוצאה - תוצאה לעומת טווח הנורמה הערות והסבר שם הבדיקה MICRO % תוצאה - תוצאה לעומת טווח הנורמה הערות והסבר שם הבדיקה HYPER% תוצאה - תוצאה לעומת טווח הנורמה הערות והסבר שם הבדיקה HYPO % תוצאה - תוצאה לעומת טווח הנורמה הערות והסבר שם הבדיקה MICRO%/HYPO% תוצאה 1.0 תוצאה לעומת טווח הנורמה 0.0 סמן - ערך תקין 1.0 10.0 שם הבדיקה PLT תוצאה 321 K/ul תוצאה לעומת טווח הנורמה 150 סמן - ערך תקין 321 450 הערות והסבר שם הבדיקה MPV תוצאה 11.6 fL תוצאה לעומת טווח הנורמה 4.0 סמן - ערך תקין 11.6 13.0 הערות והסבר שם הבדיקה NEUTROPHILS%-DIF תוצאה 4.6 % תוצאה לעומת טווח הנורמה הערות והסבר שם הבדיקה BASOPHILS%-DIF תוצאה 0.6 % תוצאה לעומת טווח הנורמה הערות והסבר שם הבדיקה LYMPHOCYTES %-DIF תוצאה 90.8 % תוצאה לעומת טווח הנורמה הערות והסבר שם הבדיקה MONOCYTES%-DIF תוצאה 4.0 % תוצאה לעומת טווח הנורמה הערות והסבר שם הבדיקה NEUTROPHILS abs-DIF תוצאה 0.3 K/ul תוצאה לעומת טווח הנורמה סמן - הערך מחוץ לטווח 0.3 1.5 8.5 שם הבדיקה BASOPHILS abs-DIF תוצאה 0.0 K/ul תוצאה לעומת טווח הנורמה 0.0 סמן - ערך תקין 0.0 0.2 שם הבדיקה LYMPHOCYTES abs-DIF תוצאה 6.6 K/ul תוצאה לעומת טווח הנורמה 4.0 סמן - ערך תקין 6.6 10.5 שם הבדיקה MONOCYTES abs-DIF תוצאה 0.3 K/ul תוצאה לעומת טווח הנורמה 0.0 סמן - ערך תקין 0.3 0.8

שלום בבדיקות הדם אכן יש ספירת נוטרופילים אותם תאי קו ההגנה הראשון של מערכת החיסון. לא צריך להיות מודאגים כמו ששאלתם אבל בהחלט יש צורך לבצע בירור פנו להמטולוג ילדים דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים