בלוטות לימפה מוגדלות מספר חודשים אצל ילד בן 6

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

19/01/2023 | 09:58 | מאת: אב

ד"ר שלום, לפני שמונה חודשים הופננו לUS בגלל בלוטה מוגדלת בצוואר, התשובה הייתה: "הודגמו מספר בלוטות לימפה תגובתיות בצוואר בולטות בגודלן תת לסתי, בגודל עד כ 2.7*0.9 ס"מ משמאל ו 2.3 * 0.9 מימין, וסקולריות מרכזית והיקפית ניכרת, הסננה שומנות בתוכם, גבול אובלי סדיר למדי". חזרנו על הבדיקה לצורך מעקב שבוע שעבר (אחרי 8 חודשים) ובתוצאה נכתב: "משני צדדי הצוואר הודגמו קשרי לימפה, הגדול יותר תת לסתי מימין בגודל 22*8 מ"מ - בעלי מראה סונוגרפי תקין". לפי התוצאה הזאת הבלוטה בצד ימין קיימת באותו גודל כמו לפני 8 חודשים, ובצד שמאל כנראה ירדה. השאלה היא האם זה שבמשך 8 חודשים יש בלוטות מוגדלות זה מדאיג ודורש המשך ברור (כירורג ילדים ?) לציין שהילד מרגיש טוב ב"ה ואין תסמינים כלשהם. אשמח להתייחסותך תודה רבה

שלום בלוטות מוגדלות כאילו בהחלט מחיבות העמקת בירור פנו להמטולוג ילדים דרור

23/01/2023 | 16:16 | מאת: אב

תודה על התשובה. רופא הילדים שלח לבדיקות דם שיצאו תקינות. לטענתו בגלל שהבלוטה לא גדלה במשך 8 חודשים ובגלל שנראה תקין ב US מדובר בבלוטה תגובתית שתרד עם הזמן ופשוט צריך להניח לזה. אשמח לשמוע את התייחסותך לטענות אלה שנדע האם להתעקש על בירור נוסף. תודה רבה

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים