מערכת חיסונית\ כדוריות לבנות ולימפוציטים.

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

02/01/2023 | 12:46 | מאת: יודי

שלום וברכה, אלי בן שנתיים וחצי נמצא במעקב אחר המערכת החיסונית [כיון שלא הגיב טוב לחיסונים, וכן ירידה בIGG, חלבון נמוך 5.2 וקצת חוסר בברזל - כמו"כ הוא סובל משלשול כרוני שאנו אובדי עצות לגביו]. לפני חודשיים הWBC היה 4.4 . והיום התוצאה היא 3.9 ובנוסף הלימפוציטים הם רק 1.6 [בעוד שבעבר הם היו תקינים]. האם יש סיבה לדאגה ומה צריכים לעשות? [יש לציין, שבדיקות הדם נערכו היום ובמקביל נמצאה אצלו דלקת ריאות, האם לדלקת יש השפעה על הערכים האלה? תודה רבה רבה נשמח מאוד לתשובתך המקצועית. יום נעים.

שלום הסיפור של תגובה לא תקינה לחסונים, שלשול כרוני, חלבון נמוך ולימפוציטים נמוכים בהחלט מדאיג ויש צורך בבירור ויעוץ המטולוגי ואימונולוגי מקצועי במידה ודברים אילו מתבצעים הרי אני מתפרץ לדלת פתוחה.. דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים