בדיקות דם לילד פרטין מאוד נמוך המוגלובין גבוה

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

31/12/2022 | 09:04 | מאת: אלינור

שלום בני בן 8. סובל ממיגרנות קשות כולל הקאות אחת לתקופה. חלש בכללי, אחרי הליכה קלה מתלונן על כאבים ברגליים ושקשה לו ללכת מהר. בבדיקות דם עדכניות שלא נעשו בצום (אכל קרקרים): פרטין - 15 ברזל - מתחת למינימום לא זוכרת כמה המוגלובין - 13.4 בי 12 - 500 (מקבל תוסף) חומצה פולית - בטווח תקין לפני שנה וחצי פרטין היה 45, המוגלובין 12.5 ברזל בטווח תקין. כמו כן מקבל כבר חצי שנה 70 מג מגנזיום כתוסף למנוע התכווצויות שרירים ברגליים אחרי מאמץ ועל מנת להקל על מיגרנה. הבדיקות נלקחו בזמן התקף מיגרנה וקיבל גם חומצה ולפרואית וזופרן באותו בוקר לפני הבדיקה האם יכול לקבל עירוי ברזל? מאוד חלש, חיוור ובכללי סובל כאמור ממיגרנות והתכווצויות שרירים האם ייתכן שהמגנזיום שמקבל מתחרה על ספיגת הברזל? ואיך יכול להיות שהומוגלובין גבוה ופרטין נמוך? אגב ביצע בדיקה גנטית נרחבת בגלל המיגרנות ונמצאה תקינה. תודה רבה

שלום ממליץ לחזור על הבדיקות כאשר הוא מרגיש בטוב ולא בזמן התקף דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים