בדיקת דם לנערה בת 16 וCRP

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

16/12/2022 | 15:14 | מאת: נעמי

שלום דוקטור. לפני שלושה וחצי חודשים ביתי הרגישה 2 בלוטות לימפה נפוחות בצוואר, חיכינו שירדו אך הם נשארו חודש לאחר מכן, היא עשתה בדיקות דם ואולטרסאונד (שיצא תקין-ראו לפחות 6 מוגדלות אך תקינות) בבדיקת דם היו כמה רמות גבוהות: WBC-Leucocytes: 14 Neutrophils: 9.44 Monocytes: 1.14 CRP: 0.7 לאחר עוד חודש עשתה שוב בדיקות דם ואולטרסאונד (שיצא תקין) בבדיקות דם הדברים שהיו גבוהים בבדיקה הקודמת ירדו ל: WBC-Leucocytes: 11 Neutrophils: 7.34 Monocytes: 0.86 CRP ירד מעט אך נשאר גבוה (0.6) אתמול עשתה שוב בדיקות דם- (מה שלא כותבת יצא תקין) Monocytes: 0.94 Neutrophils: 6.99 WBC-Leucocytes: 10.7 הCRP שוב עלה ל0.7. האם יש סיבה לדאגה? הבנתי שהערכים של הCRP נורא גבוהים לנערה בת 16 ואני דואגת נורא גם בגלל הבלוטות שלא יורדות מאז תחילת ספטמבר. תודה רבה.

שלום הנתונים ששדלחת בשאלה אינם מתאיגים אבל הדבר הנכון לגבי הגדלת בלוטות למפה להגי לבדיקה עי המטולוג בכדי לבדוק את הבלוטות באופן מקצועי דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים