משמעות בדיקות דם בת 1.7

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

13/12/2022 | 16:14 | מאת: יוליה

שלום הבת שלי בת 1.7 . מאז כניסה למעון בגיל שנה חולה לעיתים מאד קרובות (כל שבועיים בממוצע). מחלות של דרכי נשימה, קיבלה כבר כה פעמים אנטיביוטיקה בגלל ברונכיטיס היו גם 2 זיהומי מעיים, גם רוב מחלות נשימתיות מלוות בשלשולים. היא לא אכלנית גדולה, בררנית באכילה. כמעט ולא אוכלת בשר, ירקות, דגים, ביצים גם בקושי. באחוזון משקל 9 כרגע- עלתה לאחרונה מאחוזון 3. בבדיקות דם כל הזמן יש לימפוציטים גבוהים (באחוזים) נעים בין 68- 81. נויטרופילים מדי פעם נמוכים (יש בדיקות עם ערכים תקינים). לימפוציטים תמיד גבוהים! סידן גבוה בין 10.2-10.4 (נבדק פעמיים). אלבומין 4.5 ב2 בדיקות שונות כמו כן iga היה 23, בבדיקה חוזרת - 17. האם בדיקות אלו מראות על איזושהי בעיה חיסונית? מה המשמעות של סידן גבוה? האם לימפוציטים גבוהים תמיד דורשים בירור נוסף? בתודה, יוליה

שלום לא ברור לי מה מצב הנוטרופים? האם ספירתם תקינה במידה ואין בעיה הרבה הבדיקות לא מתאיטמות לבעיה חיסונית דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים