רמת ברזל שירדה משמעותית תוך חודש

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

08/12/2022 | 06:43 | מאת: אנה

שלום רב, אני בת 36 בריאה בדרך כלל, לא לוקחת תרופות. לפני כמה ימים הרגשתי בחילות וקצת כאב גרון במהלך היום .בשעה22 הלכתי לישון וב11 התעוררתי עם הרגשה של בחילה.התיישבתי ופשוט התחלתי להרגיש רע, זיעה קרה והיה לי ממש קר,חיוורון ורציתי לקום לקחת כוס מיים ולא הצלחתי לעמוד מרוב חולשה.הזמנתי מדא ממדו לחץ דם שיצא תקין.למחרת הלכתי לעשות בדיקות בקופת החולים וגם בדיקות דם למרות שלא היתי בצום. מה שמדאיג אותי שה iron יצא 40!!ההמובגלובין יצא 15. היתי בשוק.לפני חודש וחצי עשיתי בדיקות דם וה ברזל שלי היה 111. מה יכולה להיות הסיבה שהברזל שחי ירד ככה? ולמה הרגשתי באותו הלילה זיעה קרה וחולשה נוראית. אשמח לדעת איזה בדיקות צריך לעשות על מנת לעשות בירור מעמיק. תודה רבה

שלום הפורום הוא בהמטולוגיה ילדים ולא מבוגרים בהתאם התשובה שלי תהיה מאד כללית רמת הברזל החופשית בפלזמה נתונה לשינויים רבים מושפעת מהמזון שלנו באותו היממה ועוד משתנים רבים בהחלט יתכנו תנודות ברמה זו לעיצים חדות אשר אינם מעידים על בעיה/ מחלה רפואה שלמה דרור

13/12/2022 | 18:51 | מאת: אנה

שלום רב, סליחה שאני פונה שוב אני פשוט ממש מפחדת.קבעתי לי תור לרופא במטולוג אבל זה עוד 3 שבועות ולבנתיים לא יודעת מה לעשות. לפני חודשיים הברזל שלי היה 100 .לפני שבוע עשיתי בדיקה בגלל חולשה והרגשה כללית לא טובה ויצא שהברזל שלי 40 והמוגלובין 15 אחרי 5 ימים עשיתי שוב בדיקת דם והברזל שלי עוד יותר ירד ל26!!ההמוגלובין 14.2. ממה זה יכול להיות הירידה הזאת? דם בצואב לא מצאו לי. האם לעשות עירוי ברזל או לקחת כדורים? תודה רבה רבה וסליחה!! אגב אני עדיין עם נזלת ומשתעלת הרבה אם זה משנה בדיקות דם?

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים