אנמיה

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

13/11/2022 | 17:04 | מאת: מאיה

שלום לפני שנה עקב דימומים כבדים בווסת היתה לי אנמיה של ברזל המוגלובין כ 9.2 ומחסני ברזל וברזל ממש נמוכים. לקחתי עירוי פרינקט וונופר אחד והערכים עלו לערכים ממק טובים. לפני העירוי התחלתי לחבר גלולות נגד הריון ברצף וכבר שנה וחודשיים שלא קיבלתי מחזור. 11 חודשים לאחר בדיקת הקם הקודמת שבוצעה חודש וחצי אחרי העירויים עשיתי שוב בדיקת דם ונראה שהערכים ירדו באופן מהיר מידיי אם אין לי ווסת. אשמח לחוות דעתך. האם זה מדאיג וצריך לחפש דימום פנימי? יש לי גם ריפלוקס ובקע מטופל. ירידת הערכים היא כך 113 ירד 36 פריטין ב 11 חודשים 113 ירד ל 72 ברזל המוגלובין 15 ירד ל 14. תודה מראש

שלום ראשית מדובר בפורום להמטולוגיה ילדים ונדמה לי שאת צריכה יעוץ של מבוגרים בכל מקרה לאחר עירוי ברזל יש בדרך כלל עליה מרשימה ולאחר מספר חודשים חזרה לשיווי משקל חדש שהוא בדרך כלל בערכים יותר נמוכים מערכי השיא שהושגו לאחר העירוי בריאות דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים