מתחננת לעזרה ממש מבולבלת.

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

03/10/2022 | 14:00 | מאת: דנה

שלום, לבני בן ה9 חודשים יש אוושה בלב והיצרות במסתם הריאתי. אינני יודעת אם זה קשור אך מציינת עובדה זו. להלן תוצאות בדיקות הדם שלו שמאוד מבלבלות את הרופאים: RBC- 5.52 HB- 14.2 HCT-42.7 Mono.abs-0.9 PLT-622 מצד אחד יש לו המוגלובין גבוה אז אומרים לי בשום פנים ואופן לא לתת לו ברזל, מצד שני כל ייתר הבדיקות מראות כיביכול שחסר לו ברזל, אני מאוד מבולבלת ולחוצה כולם מעבירים אחריות מאחד לשני ויש פה תינוק בן 9 חודשים שאין הסבר לתוצאות בדיקות הדם האלה. להלן השאלות: האם המוגלובין גבוה יכול להיווצר בעקבות הבעיה במסתם הראיתי? מה אומרות ייתר תוצאות בדיקות הדם? (הערכים שציינתי הם הערכים החורגים) האם יש פה מקרה דחוף לטיפול? ולאיזה רופא באיזה תחום אתה ממליץ לפנות על מנת לברר את זה כי רופאי המשפחה רק שולחים אותי לבדיקות חוזרות? בבקשה אם תוכל לוך לי מעט אור על המקרה . תודה מראש

בהחלט יתכן מצב של המוגלובין תקין או אפילו מוגבר ובמקביל מחסור במאגרי הברזל. לפעמים יש קשר למומים לב או ריאה ועקב בעיה בחמצון ברקמון הגוף מגיב הפיצוי ובעליה ברמת ההמוגלובין ממליץ מאד שתפנו להמטולוג ילדים הכדי לבצע סדר בכל המצב הזה בהצלחה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים