אפיון לימפוציטים בבדיקת דם לבירור

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

05/07/2022 | 12:03 | מאת: אירה

שלום ד"ר, אודה לעזרתך... ילד בן 3.8, חיוני ומפותח לגילו. לידה קיסרי חירום במועד. הריון תקין. בגיל שנה נכנס לגן ובגיל שנה וחודשיים אובחן עם דלקת בסטרנום קיבל אנטיביוטיקה באשפוז 5 יום ושוחרר לבית. עקב מחלות חום, נזלות ושיעולים (רק כשבגן, כשבבית אין חום ואין נזלת ושיעול) נשלח לבירור אימונולוגי. נבדק ע"י 2 רופאים אימונולוגיים ועשה בירור אימונולוגי ראשוני שהיה תקין (ס"ד, סקר ילוד, אימונגלובולינים, תגובה לחיסונים הכל תקין). בחודש וחצי האחרון היה חולה בדלקת ריאות שאובחנה בצילום, לאחר מכן סטרפ שנדבק בגן ואז פעמיים דלקת אוזניים. הרופאת ילדים והרופאת ריאות לוחצות לבירור מקיף יותר. הרופאת חיסון אמרה שבעקרון מבחינתה הכל תקין אבל אפשר לעשות בדיקה לאפיון לימפוציטים. קראתי שזה יכול להעיד על ממאירויות. אני מאוד מפחדת ולחוצה... האם יש ממה לחשוש? לציין בספירות דם חוזרות המוגלובין נמוך. מאז שהפסקתי להניק כמעט ולא אוכל בשר ובכללי בררן מאוד באוכל. הרופאת ילדים אמרה שזה אנמיה מחסר ברזל ונתנה טיפול ברזל פומי. ערכי ספירה בדיקה אחרונה כשהיה עם דלקת באוזן- hb-11.2, mch-24.6, rdw-15.5, neut%-76.3, lymp%-16.3, neut#-12.89 כל השאר תקין. ערכים קודמים (מאז התחיל לקבל ברזל פומי, לא כ"כ בעקביות)- hb-10.6, ferri-15, hem-32.5, mch-25.5. יש לציין שנעשו בדיקות דם לצליאק-תקין. האם יש ממה לחשוש? אני כבר לא יודעת למי לפנות... תודה מראש

שלום מתוך הנתונים שאת מעבירה פה הכיון אינו כלל של ממאירות בדיקת אפיון הלימפוציטים במקרה שלכם תעזור לאבחן את מערכת החיסון ולהבין האם יש תת אוכלוסיה של לימפוציטים(תאי מערכת החיסון) בחסרה או נמוכה באופן יחסי הרבה בריאות דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים