הומוגלובין נמוך אצל פעוט

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

04/07/2022 | 14:04 | מאת: נ

הי ד"ר לוין, הבן שלי, בן 1.9, עשה ספירת דם. הומוגלובין - 11.3, MICRO % 13.5 HYPO 14.6 שאר הערכים בטווח. מדובר בילד פעיל ואוכל מגוון, אם כי חולה הרבה על רקע נוזלים באוזניים (לפני ניתוח כפתורים). האם זה נראה כמו אנמיה? שווה להתחיל ברזל? תודה!

שלום וברכה השאלה שלך מאד חשובה כיון שזה מצב קליני נפוף של המוגלובין גבולי במיוטחד בילד עם זיהומים/ מחלות חוזרות ונשאלת השאלה האם מדובר בחסר ברזל? או באנמיה משנית למחלות החוזרות ?(יש בחלט מצב כזה). לא ניתן לענות על השאלה בנתונים הנוכחיים ויתכן ויש צורך בבדיקות נוספות כמו בדיקות למשק הברזל בגוף בהצלחה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים