Langerhans cell histiocytosis

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

20/01/2022 | 22:24 | מאת: רננה

שלום דוקטור האם Langerhans cell histiocytosis יכול להביא לאנמיה עד 7 המוגלובין גם כאשר בבדיקת מח עצם אין עדויות ל Langerhans cell histiocytosis ,והאם חום גבוה ואנמיה כזאת ללא מעורבות נוספת חוץ מפריחה פורפורית נחשב כמחלה Single-system disease שלא מצריכה כימותרפיה או כמחלה Multisystem disease שמחייבת כימותרפיה תודה רבה

שלום כמובן שלא ניתן לתת יעוץ סדור האם המחלה היא לטיפול כימי או לא על סמך נתונים בודדים ראוי לציין שהמוגלובין 7 הוא ערך מאד נמוך ובמידה והסיבה היחידה לכך היא ההיסטוציטוזיס הרי זה מאד מדאיג ומייב התיחסות מיוחדת רפואה שלמה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים