ספירת דם אצל תינוק בן חודש ו3 שבועות

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

21/12/2021 | 09:50 | מאת: דנה

שלום, ארי נולד בפגות מאוחרת 35+4 ונשאר בפגייה עקב RDS כל שאר הבדיקות שלו היו תקינות. לפני כשבועיים וחצי עשינו לו ברית. הוא דימם המון עד שהבחנו בכך. הטיטול היה ספוג כולו, עבר לצידי הגוף שלו ולחולצה שלי, כי שכב עלי במהלך השעות האלה. אתמול בוצעה בדיקת דם. כדי לבחון המוגלובין וקרישיות. הקרישיות יצאה תקינה. השאלה שלי היא בנוגע לספירת הדם: WBC 7.8 RBC 3.07 HB 9.1 HCT 29.6% MCH 29.6 pg MCHC 30.7 gdl RDW 18.4 MCV 96.4fl NEUT 15.8% LYM 69.1% MONO 9% EOS 2.6% BASO 0.3% LUC 3.3% NEUT 1.2 kul LYMP 5.4 kul MONO 0.7 kul EOS 0.2 kul LUC 0.3 kul MACRO 7.5% MICRO 2.5% HYPER 0.4% HYPO 48.9% MICRO/HYPO 0.1 PLT 493 MPV 11.3fl האם ההמוגלובין תקין לגילו? מה משמעות rdw הגבוה? HYPO הוא פי 5 מהנורמה, יש משמעות? PLT נורמה עד 450, מה זה אומר 493? תודה מראש, דנה.

שלום דימום משמעותי לאחר הברית מחייב בירור עי המטולוג ילדים. הבדיקה שבוצעה לא שוללת בעיות קרישה משמעותיות. לגבי ההמגלובין הוא אכן נמוך ויכול להיות קשור בשילוב שבין פגות ודמם בברית הרבה בריאות ,דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים