טיפול בגידול שפיר במוח

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

08/11/2021 | 14:33 | מאת: מאור

שלום דוקטור בני פירכס פעם אחת ולכן עשה MRI שבו גילו ממצא אוקסיפטלי שחשוד לגלנגליוגליומה או פילוציטיק אסטרוציטומה .בבית חולים רוצים לנתח אותו אבל בגלל הקירבה למסלולי הריאנה יתכן וישאירו חלק מהגידול כדי לא לפגוע לו בראיה האם אפשר לעשות הקרנות במקום ניתוח ? והאם בהקרנות יש יותר סיכוי לשמר את עצב הראיה ? תודה רבה

שלום התשובה שלי היא כלית מאד בגידולים ממאירים של תאי גליאה (גליאומות) הטיפול המועדף הוא ניתוח אבל לעיתים לא ניתן או עלול לגרום נזק ניתוח ואז בוחנים חלופות אחרות כמו כימוטרפיה ארו קרינה רפואה שלמה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים