GBM חוזרת ואימונותרפיה

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

04/11/2021 | 16:22 | מאת: תמר

שלום רב בני אובחן עם GBM נותח והוקרו .בביופסיה יש צביעה שלילית בתאי הגידול ל MLH1 ו PMS 2 .בבדיקה גרמינלית יש מוטציה ב MLH1 מתאים לתסמונת לינץ .בבדיקה מולקולרית ה TMB הוא - 11Muts/Mb Microsatellite status - MS-Stable .כעת הגידול חזר והרופאים שוקלים ניתוח חוזר ומתן אימונותרפיה השאלה שלי האם TMB גבוה ב GBM קשור בתגובה לאימונותרפיה כמו בגידולים אחרים . ושאלה שניה מצד אחד אני מבינה שההיעדר צביעה בתאי הגידול ל MLH1 ומציאת מוטציה גרמינלית ל MLH 1 הם בעד גידול על רקע תסמונת לינץ שלמיטב הבנתי קשור בסיכוי טוב להגיב לאימונותרפיה ומצד שני ה Microsatellite status הוא Stable שזה אני מבינה בעד היעדר תגובה לאימונותרפיה ,אז אני מבולבלת לפי מה מסתכלים האם על ה Microsatellite status או על הצביעות והבדיקה הגרמינלית בהקשר לניבוי תגובה לאימונותרפיה תודה רבה

שלום מדובר בגידול שאין לו טיפול טוב , כולל לא אימונוטרפיה אכן הממצאים הביאולוגים מעלים את הסיכוי להצלחת טיפול שכזה מבקש לאחל לכם רפואה שלמה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים