תינוק בן שנה וחודשיים ונטילת אנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

19/09/2021 | 11:27 | מאת: יעל

שלום, בני התינוק הספיק עד כה לקבל הרבה פעמים אנטיביוטיקה, בעיקר מוקסיפן ואזניל, סביב מחלות שכללו חום ושיעול יבש וכאשר הרופא ראה לנכון. אפילו קיבל חודש רצוף אנטיביוטיקה על רקע אוסטומיאליטיס שהתפתח אצלו לפני 5 חודשים וב"ה טופל בזמן. האם העובדה שקיבל הרבה אנטיביוטיקה בחייו עלולה חלילה להזיק למערכת החיסונית שלו בהמשך או להזיק לו באופן אחר? כגון עמידות לתרופות כאלה בהמשך? קצת דואגת משום שאף ילד שלי לא קיבל כ"כ הרבה אנטיביוטיקה בתקופה כ"כ קצרה... תודה רבה וחג שמח!

שלום כמובן שלכל טיפול יש משמעיות , גם לטיפול אנטיביוטי ממושך אין פגיעה במערכת החיסון אבל בהחלט יכול להיות שינוי בחידקים שיש לו במעי נתון שהוא משמעותי למצב של הילד בריאות דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים