בדיקת דם תינוק בן חצי שנה

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

13/09/2021 | 22:19 | מאת: אמא

שלום. תינוק בן חצי שנה הופנה לבדיקות דם כיוון שהטחול היה מעט מוגדל. ברקע לאמא (לי) תלסמיה מיינור. קצת מודאגת, אז 2 שאלות. 1. האבא, מאז ומתמיד ספירות דם טובות... המוגלובין סביב 14-15, mcv 84. כל הערכים תמיד בטווח הנורמה ולכן הרופא משפחה לא ראה צורך להפנות לבירור נשאות לתלסמיה בהריון. האם באמת ניתן להסתמך על הספירות הפשוטות כדי לשלול לחלוטין נשאות של תלסמיה?? 2. מצרפת את הערכים החריגים בבדיקת הדם של התינוק (בן חצי שנה)... התחיל לקבל ברזל רק שבוע לפני הבדיקות... הבדיקות מאד מזכירות את שלי ולכן אני מבינה כי יש סיכוי שיש לו תלסמיה מיינור... אבל אני מודאגת מאד ורציתי לדעת האם על סמך הבדיקות ניתן לשלול לחלוטין תלסמיה מייג'ור? פריטין - 12 Rbc 5.94 Hb 9.6 Hct 32.7 Mch 16.1 Mchc 29.2 Rdw 19.8 Mcv 55.1 Micro% 69.9 Hypo% 41.5 Plt 560

שלום לך יש טחול מוגדל לתיקון אנמיה יש ממש צורך ביעוץ המטולוגי סדור ולא בסתם יעוץ כללי באינטרנט כן טלסמיה זה אפשרות כמו גם מחלות דם אחרות בהצלחה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים