נשאות להמופיליה בבת 11 חודשים.

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

15/08/2021 | 17:53 | מאת: אור

ד"ר לוין, שלום. בתי בת 11 חודשים, בבדיקת אקסום שביצענו לבתינו נמצאה מוטציה frame shift בגן לפקטור 8 ). ptt for factor - 37, ובדיקת פקטור 8- 59%. יש לציין שלאחר הלידה לבתינו היה מאקרו-המטוריה חד פעמית, ונמצאה המטומה באדרנל (4 ס"מ) שנספגה. האם לדעתך הדימום קשור לנשאות, והאם לאור רמת פקטור כמעט תקינה, ניתן לדעתך לשלוח אותה לגן רגיל בחודש הבא? יש לנו תור נוסף להמטולוג בחודש הבא, אבל קצת מודאגים. תודה רבה .

שלום ברור שאת זקוקים ליעוץ המטולוגי אישי ככלל רמת פקטור כזו שהיא תקינה לגיל לא צפויה להיות קשורה כלל בנטייה לדמם רפואה שלמה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים