אנמיה תוסף ברזל ותופעות של אנמיה

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

31/07/2021 | 11:18 | מאת: נינה

שלום פניתי לרופאה שלי בעקבות דפיקות לב מהירות ועוד תסמינים שמעידים על אנמיה. הבדיקות הראו שאני אנמית והרופאה קבעה שאני 3 חודשים צריכה לקחת ברזל. התחלתי לקחת ואחרי כחודש הדפיקות לב המהירות עברו התחלתי לפני כמה שבועות את החודש השני של לקיחת הברזל והדפיקות לב המהירות שוב חזרו אומנם לא עוצמתי כמו ממקודם. עברתי גם אקג שנמצא תקין. השאלה שלי היא אם זה אופייני לחוות שוב דפיקות לב מהירות בגלל האנמיה למרות שאני מטופלת עם תוסף ברזל? בשביל שתבין את גודל האנמיה שלי אז הטרנספרין יצא 395 ברזל 34 פריטין 12 המוגלובין 12.5 ועוד המוגלובין שנקרא mch יצא 26.9. b12 חומצה פולית ובלוטת התריס יצאו תקינים. גם תפקודי כבד תקינים.

שלום לא ציינת את הגיל שלך בכל מקרה אני לא משוכנע שסיבת לדפיקותלב היא האנמיה כיוון שהיא מאד קלה ממליץ לחזור לרופא להערכה חוזרת דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים