תוצאה חריגה של AST בבדיקת דם

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

28/07/2021 | 21:32 | מאת: רעות

שלום רב לפני כחודש נערכו בדיקות דם מקיפות לפעוט בן שנתיים לאחר שחודש לפני כן היה חולה עם חום במשך 10 ימים ונשארו לו בלוטות לימפה נפוחות(רכות לפי הרופא ובמקומות טובים) ורצו לראות אם זאת מחלה הנשיקה . בדיקות דם שללו מחלת נשיקה וcmv הערכים החריגים היו AST שהיה 46 וESR שהיה 47. כמו כן עשה בדיקת אולטרסאונד לבלוטות( אני ביקשתי הפנייה) ושם נרשם שאכן יש בלוטות דו צדדיות מוגברת וסקולריות ועד ערך 1.8 ס"מ ונרשם "משני למחלת חום" ונאמר לי שהכל תקין(בזמן הבדיקה היה מנוזל מאוד) היום חודש לאחר אותן בדיקות דם ה ESR ירד משמעותית ל9(מ47) אך הAST ירד קצת מ(46) ל 44 האם מדאיג? האם שוב כדאי לעשות שוב בדיקת דם כדי לוודא ש הAST יורד? תודה

שלום הרבה זיהומים ויראלים יכולים לגרום לתמונה כזו של מחלת חום, הגדלת בלוטות למפה ועליה באנזימי כבד במידה והילד מתאושש הבלוטות קטנות הרי שארית ההפרעה בתפקודי הכבד אינה משמעותית הרבה בריאות דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים