בהמשך לשאלתי על ערכי ברזל

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

10/07/2021 | 13:51 | מאת: יעל

תודה רבה ד"ר. ציינתי שאחרי 2 עירויי פרינג'קט מחסני הברזל עלו לי ל 180 שזה מעל הנורמה במכבי והרגעת אותי שזה בסדר. הבעיה היא שהברזל במכבי הוא עד 180 וזה עלה לי ל 250. ההמוגלובין תקין לקראת סוף הטווח. האם 250 ברזל אם ישאר ככה כשנה שנתיים יכול לגרום לנזק חימצוני או נזק כלשהו לאיברים וכן כדאי להפסיק לקחת גלולות נגד הריון ברצף ולקבל כמה מחזורים ולעשות בדיקת דם עם הרבה מבחנות מהר על מנת להוריד את רמת הברזל לנורמה? תודה רבה

ברור שאני לא יכול מקצועית לתת יעוץ כזה באופן אחראי נדמה שאין כלל בעיה במידה ויש ספק יש לפנות להמטולוג ליעוץ פרטני דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים